مجله اینترنتی ناب ترین ها

10 درمان گیاهی سرما خوردگی

چهارشنبه, ۱ دی ۱۴۰۰، ۰۳:۳۶ ب.ظ

چگونه بدون مراجعه به پزشک سرماخوردگی را درمان کنیم؟

 

روش‌های زیادی برای درمان سرماخوردگی بزرگسالان وجود دارد، اما شواهد حاکی از آن است در میان این روش‌ها، درمان خانگی سرماخوردگی هم کم‌هزینه است و هم عوارض کمتری دارد.

سرماخوردگی از جمله بیماری‌هایی است که درمان خانگی دارد و در اغلب موارد با استفاده از مواد گیاهی و روش‌های خانگی درمان می‌شود. ویروس سرماخوردگی در زمان ورود به بدن ما بر قسمت‌های خاصی از بدن ما تأثیر می‌گذارد. ویروس‌ها بیشتر روی مجاری و دستگاه تنفسی تأثیر می‌گذارند.

 

علائم معمول سرماخوردگی عبارتند از:

احتقان بینی، آبریزش از بینی و عطسه، هم گاهی در روزهای اول سرماخوردگی گلودرد ظاهر می‌شود و به سرعت از بین می‌رود. گاهی درد در نقاط مختلف بدن هم در افراد مبتلا ظاهر می‌شوند. بیشتر سرماخوردگی‌ها در مدت سه تا هفت روز بهبود می‌یابند.

شایع‌ترین علائم سرماخوردگی، گرفتگی و آب‌ریزش بینی، عطسه و سرفه است. گلودرد هم یکی دیگر از علائم سرماخوردگی است که ممکن است در چند روز اول سرماخوردگی وجود داشته باشد، اما به‌سرعت حل می‌شود. 

 

درمان های خانگی برای سرماخوردگی:

سیر؛ ضد ویروسی خانگی برای درمان سرماخوردگی
سیر از گذشته تا کنون به عنوان راهی برای درمان خانگی سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفته است؛ چرا که خواص ضد باکتری و ضد ویروسی فوق العاده‌ای دارد و می‌تواند منجر به درمان سریع سرماخوردگی شود.

سیر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و این موضوع باعث باز شدن مجاری تنفسی و دفع سموم از بدن خواهد شد.

 

عسل؛ طول مدت سرماخوردگی را کم کنید

عسل یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی سرماخوردگی است؛ به طوری که برای درمان گلو درد و همچنین کوتاه شدن طول مدت سرماخوردگی مفید است.

مقدار بالای مواد مغذی و آنزیم‌های موجود در عسل کمک می‌کند تا باکتری‌ها و ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند از بین بروند.

 

برای درمان سرماخوردگی ساعت 7 صبح حمام گرم کنید
دوش آب گرم و بخار ایجاد شده در حمام به از سینوزیت و احتقان بینی جلوگیری می کنند و سبب می شود که مخاط های بینی از بین برود و همچنین حمام کاملا گرم موجب کاهش سردرد ، کاهش درد مفاصل و آغاز نمودن یک روز آرام می شود.

 

بهبود سرما خوردگی با پیاده روی :
برای بهبود گردش خون در زمان سرما خوردگی ورزش سبک کنید ویا نیم ساعت پیاده روی داشته باشید، زیرا ورزش با بهبود گردش خون سبب گردش بهتر پادتن های ضد میکروب سیستم ایمنی می گردد. اما از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید و در صورت تمایل ورزش سبک انجام دهید.

 

زنجبیل برای سرماخوردگی:
تا 3 بار در روز زنجبیل خام و یا چای زنجبیل بخورید.برای درست کردن چای زنجبیل 2 لیوان آب را بجوشانید,1 قاشق چای خوری زنجبیل خورد شده را به آن اضافه کنید.و بگذارید 5 دقیقه در گرمای کم.بجوشانید.

شعله را خاموش کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر بماند.اکنون میتوانید به چای مقداری آب لیمو و عسل اضافه کنید، تا تاثیر سلامتی آن را افزایش دهید.همچنین میتوانید، با مخلوط کردن زنجبیل و میخک و نمک یک خمیر درست کنید. و دوبار در روز 1/2 قاشق چای خوری از آن را بخورید.

اگر شما آب ریزش بینی دارید,مقداری پودر خشک زنجبیل ,کره آب شده(روغن حیوانی) و شکر را باهم.مخلوط کنید و یک شیرین کننده طبیعی درست کنید.هر روز صبح این مخلوط را با معده خالی بخورید. Jaggeryشکر تصفیه نشده از نیشکر خام است و برای مشکلات تنفسی مانند آیورودا موثر است.

خرما و شیره خرما منابع دیگری از شکر هستند. شما میتوانید شکر را از خواربار فروشی های هندی و یا به صورت آنلاین خریدداری کنید.روغن حیوانی همان کره تصفیه شده است. شما میتوانید آن را در خانه درست کنید و یا میتوانید از خوار و بار فروشی های هندی و یا به صورت آنلاین آن را خریداری کنید.

 

نوشیدن بیشتر آب راهی برای درمان فوری سرماخوردگی :
برای درمان فوری سرماخوردگی هیدراته بمانید. برای کمک به کاهش احتقان و جلوگیری از کم آبی بدن در زمان سرماخوردگی بیشتر آب، آب میوه، آب لیموی گرم همراه با عسل بنوشید اما از مصرف الکل، قهوه و نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.

با نوشیدن روزانه 8-6 لیوان آب، آب میوه، چای و... می توان مایعات از دست رفته بدن در دوره سرماخوردگی را جبران نمود و باعث تسریع خروج عوامل بیماری زا و آلودگی ها از بدن شد.

 

درمان سرماخوردگی با سوپ مرغ:
سوپ مرغ دارای بسیاری از مواد ضروری و مغذی و ویتامین است که به درمان علائم سرماخوردگی متداول، کمک میکند. خواص آنتی اکسیدان بالای موجود در سبزیجات سوپ مرغ باعث تسریع روند بهبودی میشود.

بنابراین,سوپ مرغ به علت داشتن مزایای سلامتی بسیار توصیه میشود,باعث تسکین کمبود آب بدن و تسریع بهبود سرما خوردی میشود. برای نتیجه ی بهتر,یک سوپ خانگی درست کنید و از سبزیجات و مرغ ارگانیک استفاده کنید.

 

درمان فوری سرماخوردگی با آب ریشه چغندر :
یکی از درمان های خانگی موثر برای سرماخوردگی آب ریشه چغندر است. آب چغندر دارای نیترات رژیمی است، تولید نیتریک اکسید بدن را افزایش می دهد که می تواند به مقابله با عفونت های تنفسی کمک کند. افرادی که در زمان سرما خوردگی آب ریشه چغندر مصرف می کنند، دچار علائم کمتر و خفیف تری می شوند.

آب ریشه چغندر حاوی اگزالات است پس اگر دچار سنگ کلیه هستید مراقب ریشه چغندر باشید .

 

 مبارزه با سرماخوردگی با دارچین:
دارچین میتواند با سرما خوردگی مبارزه کند و میتواند به گلوی خشک و دردناک کمک کند ، سینامالدئید جزء اصلی پوست دارچین است.1 قاشق غذاخوری پودر دارچین و 2عدد میخک را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید 15 دقیقه بماند.

درحالی که هنوز گرم است آن را بنوشید.برای نتیجه بهتر,میتوانید کمی عسل به آن اضافه کنید.این چای را 1 تا 3 بار در روز بنوشید.اگر بخواهید,میتوانید چند تکه از پوست دارچین را با عسل مصرف کنید.

 

کدو حلوایی

برای سرماخوردگی های ساده در فصل سرد، کدو حلوایی یک درمان مناسب است که می تواند به صورت بخار پز به همراه کمی پودر نبات و دارچین مصرف شود. کدو حلوایی منبع مناسب ویتامین E، C و بتاکاروتن است که همه آنها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند

 

در مورد تغذیه در زمان سرماخوردگی باورهای غلطی وجود دارد که می‌خواهیم آنها را تصحیح کنیم:

۱. در زمان سرماخوردگی می‌توانید شیر بخورید

بسیاری بر این باور هستند که خوردن شیر می‌تواند باعث افزایش مایع مخاطی می‌شود. در صورتی که خوردن شیر هیچ اثر منفی بر روی بدن فرد سرماخورده ندارد و باعث افزایش مایع مخاط نمی‌شود. شیر با داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و حجم بالای آب در خود، می‌تواند برای تأمین این مواد برای بدن مفید باشد

 

۲. خوردن غذا در زمان سرماخوردگی منعی ندارد

گاهی می‌شنویم که میگویند در موقع سرما خوردن غذا کم بخورید یا غذا نخورید. این باور هم غلط است و خوردن غذا نه تنها باعث تشدید سرماخوردگی نمی‌شود بلکه با تقویت بدن می‌تواند به ما در مبارزه با ویروس سرماخوردگی کمک نماید. زیرا در زمان بیماری متابولیسم بدن افزایش یافته و نیاز بدن به غذا بیشتر می‌شود. پس تا جایی که بدن شما می‌تواند تحمل کند غذا بخورید.

 

۳. مصرف انگور و خربزه باعث تشدید سرماخوردگی نمی‌شود

بسیار می‌شنویم که در زمان سرماخوردگی خربزه و انگور نخورید و این موضوع را در تجربه‌های زندگی شخص هم گاهی مشاهده کرده ایم اما واقعیت این است که خوردن خربزه و انگور باعث تحریک گلو و تشدید موقتی علائم آلرژیک سرماخوردگی می‌شود اما بر روی سیستم دفاعی بدن تأثیر ندارد و علائم آلرژیکی خوردن این میوه‌ها هم به سرعت از بین می‌رود بنابراین خود را از این منابع خوب تأمین ویتامین‌ها و مایعات بدن در زمان سرماخوردگی محروم نکنید.

 

۴. لیموترش برای سرماخوردگی مضر نیست

بارها شنیده‌اید که میوه‌های ترش مانند لیمو ترش برای سرماخوردگی مضر است این مورد هم مانند انگور و خربزه به دلیل تحریک و ایجاد سوزش موقتی در گلو در ذهن افراد ایجاد شده است و پایه‌ی علمی اثبات شده ندارد. برای پیشگیری از تحریک و سوزش موقت گلو می‌توانید از آب لیموترش تازه در کنار مواد غذایی دیگر استفاده کنید و به بدن خودتان در مبارزه با ویروس سرماخوردگی از طریق رساندن ویتامین‌های موجود در لیمو ترش کمک کنید.

 

۵. میوه‌های کنسرو شده هم کاملاً مفید هستند

بسیاری تصور می‌کنند که میوه‌های کنسرو شده فاقد مواد مفید هستند و باید از آنها اجتناب کرد در صورتی که میوه‌های تازه چیده شده معمولاً با سرعت تبدیل به کنسرو می‌شوند و به این جهت آنزیم‌های ایجاد شده در زمان فساد تدریجی میوه‌ها هنوز در میوه تأثیر نگذاشته‌اند و به این جهت این کنسروها می‌توانند مواد غذایی مفید خود را حفظ کرده و برای بدن ما مفید باشند. البته باید توجه داشت در صورتی که کنسرو همراه با مواد نگهدارنده نباشد بسیار بهتر خواهد بود. پس با خوردن میوه‌های کنسروی از مواد معدنی و ویتامین‌های آنها استفاده کنید بخصوص در بعضی فصول که آن نوع میوه به صورت تازه پیدا نشده در دسترس نیست و یا به دلیل فاصله زیاد بین محل تولید و مصرف امکان یافتن میوه تازه چیده شده وجود ندارد.

 

۶. نیازی به خوردن غذاهای بدون طعم و مزه نیست

در دوره بیماری سرماخوردگی به دلیل درگیر شدن مخاط بینی دهان و حلق، فرد بیمار به سختی طعم و بوی غذا را حس می‌کند و به همین دلیل اشتهای خود را از دست می‌دهد و در صورتی که غذاها به عمد بدون مزه و ادویه و یا مواد طعم دهنده پخته شوند فرد بیمار تمایلی به خوردن آنها نداشته و در نتیجه کم غذایی به سرعت ضعیف می‌شود و این می‌تواند در طولانی شدن بیماری مؤثر باشد بنابراین غذاها را با همان طعم و مزه همیشگی و گاهی کمی با طعم بیشتر درست کنید تا بیمار شما با اشتها بتواند آن غذاها را بخورد.

 

دمنوش‌های مفید برای کاهش علائم سرماخوردگی

تأمین مایعات بدن نقش مهمی در درمان سرما خوردگی و تسریع بهبودی دارد، مصرف انواع دمنوش‌های گرم به کاهش احتقان و تسکین گلودرد کمک می‌کند. بر اساس تحقیقات، هیچ دمنوش یا نوشیدنی‌ای نمی‌تواند به‌طور قطعی موجب درمان سرماخوردگی‌تان بشود، اما برخی دمنوش‌ها با خواص خود به کاهش علائم و کوتاه‌تر کردن دوره درمان کمک می‌کنند که عبارتند از:

- دمنوش گزنه

- دمنوش شیرین بیان

- چای ترش

- دمنوش نعناع فلفلی

- دمنوش لیموترش

- دمنوش زنجبیل

- چای سبز

- دمنوش بابونه

- دمنوش محتوی عسل

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۱۰/۰۱
مجله ناب ترین ها

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی