10مدل غذای مختلف اذربایجانی
کباب
این غذای محبوب ایرانی، یکی از پرطرفدارترین غذاها در آشپزی آذربایجانی است و شباهت زیادی به کبابهای اروپای شرقی و خاورمیانه دارد. انواع مختلف گوشت و سبزیجات فصلی به سیخ کشیده میشود و روی زغال طبخ میشود. اگر مردم محلی شما را به صرف غذا دعوت کنند، به احتمال زیاد با کباب از شما پذیرایی خواهند کرد. کباب لیولیا (Lyulya Kebab ) نوع خاصی از کباب است که شامل گوشت گوسالهای است که به سیخ کشیده شده و روی زغال پخته میشود.
کوفته بزباش آذربایجان
کوفته بزباش یکی از سوپهای ملی آذربایجان است
کوفتههای بزرگی که در آب گوشت بسیار خوشمزه بههمراه سیبزمینی، نخود و استخوان گوشت گوسفند پخته میشود، کوفته بزباش نام دارد. این غذا یکی از سوپهای ملی آذربایجان است. بسته به منطقه، سرآشپزان انواع مختلفی از مواد اولیه و ادویه را به آب گوشت اضافه میکنند. گاهی آلوی خشک شده نیز در پخت این غذا استفاده میشود.
دوگا (آش دوغ)
دوگا یا آش دوغ آذربایجانی
دوگا یا همان آش دوغ ایرانی، یک غذای سنتی آذربایجانی است که از دوغ، برنج، نخود و سبزیجات تهیه میشود. مردم محلی این آش را هم بهصورت گرم و هم بهشکل سرد میخورند.
باقلوای آذربایجانی
باقلوا ریشهای در خاورمیانه دارد. این خمیر چند لایه شیرین با انواع آجیل پر میشود و آن را داخل شیره غلیظ فرو میبرند و حاصل کار، یک شیرینی با طعم بسیار دلپذیر است. مردم محلی در سال نوی ایرانی، یعنی نوروز میپزند و فرا رسیدن بهار را جشن میگیرند.
پلوی آذربایجانی
پلوی آذربایجانی غذایی سنتی با برنج و گوشت است که با گیاهان و ادویه و فلفل طعمدار میشود. غذاهای مشابهی در آسیا، اروپا و حتی آفریقا هم پخته میشود اما پلوی آذربایجان متفاوت است. سه جزو اصلی این پلو برنج، زعفران، دارچین و گیاهان معطر است و روی آن گوشت سرخشدهی گوسفند، مرغ، بره یا گاو میگذارند و مخلوطی از سبزیجات و میوههای تازه و گاهی میوههای خشک و آجیل کنارش سرو میکنند. اما ممکن است رستورانهای مختلف این غذا را بهشکلهای مختلف تهیه کنند. این غذا را میتوانید در تمامی نقاط این کشور پیدا کنید که از مشهورترین غذاهای آن است.
دلمه
دلمه یکی از غذاهای سنتی ایران و همچنین آذربایجان است. در آذربایجان هم مثل ایران انواع و اقسام دلمه مثل دلمهی برگ مو، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و بادمجان وجود دارد. داخل اینها را هم با ترکیبی از گوشت، نعنا، رازیانه و دیگر گیاهان محلی پر میکنند. گاهی اوقات آنها دلمه را در ظروف سفالی میپزند که طعم و عطر مضاعفی به غذا میبخشد. دلمه هم از جمله غذاهای ملی این کشور است و در تمام نقاط آن پخت میشود.
ماهی دریای خزر و پنیر دودی
ماهی دریای خزر
در شهر قبلهی آذربایجان برای صبحانه از نوعی پنیر استفاده میکنند که طعم بسیار شور، خاص و خوشمزهای دارد. ماهیهای کوچک دریای خزر هم سرخ میشوند و طعم بسیار خوبی دارند.
در پایان پیشنهاد میکنیم فهرست کامل رستوران های آذربایجان و جاهای دیدنی آذربایجان را در کجارو ببینید تا با کسب اطلاعات بیشتر درباره آنها، برنامهریزی بهتری در سفر خود داشته باشید.
لونگی
غذای محلی جنوب آذربایجان که در دو نوع مختلف آماده و سرو می شود لونگی نام دارد ، این غذا که از ترکیب سبزیجات معطر محلی ، گردو ، سیاه آلو ، آلبالو ، رب انار و مرغ یا ماهی تهیه می شود در اصل همان ماهی یا مرغ شکم پر است و همچنین جالب است بدانید که برای طبخ لونگی ماهی اغلب از ماهی سفید استفاده می شود و البته نا گفته نماند که اگر ماهی خاویار برای طبخ استفاده شود علاوه بر ترکیبات بالا از گردو خرد شده پیاز نیز استفاده می شود و بر روی آتش به خوبی سرخ می شود و همچنین نا گفته نماند که طبخ این ماهی در اعیاد به خصوص عید نوروز رایج است و ضمنا توجه داشته باشید که علاوه بر تفاوت در شیوه پخت لونگی مرغ با ماهی سرو این دو نیز متفاوت است به گونه ای که در هنگام سرو لونگی ماهی از نان و برش های لیمو ترش استفاده می شود در صورتی که در هنگام سرو لونگی مرغ از پلو و لیمو استفاده می شود .
آش دندونی تبریز (دیشلیق)
وقتی صحبت از انواع غذاهای محلی آذربایجانی به میان بیاید آش دندونی یکی از اصلی ترین غذاهای سنتی منطقه آذربایجان است که در همه ایران سرو و پخته می شود. همانطور که ذکر کردیم آش ها از انواع غذاهای محلی استان آش دندونی یا دیشلیق یکی از آش های سنتی ایران است که به مناسبت دندان درآوردن کودک (درواقع اولین دندان کودک) پخته می شود.
در قدیم این آش را بین همسایگان و دوستان پخش می کردند و معتقد بودند که با درست کردن این آش، دندون های کودک راحت تر و سریع تر رشد خواهد کرد.
این آش بسیار مقوی و خوشمزه است که به روش های مختلفی نیز پخته می شود. این آش بدون سبزیجات است و از گندم، نخود، لوبیا، پیاز، برنج و آب قلم یا آب گوشت درست می شود.
دویماج تبریزی
در معرفی انواع غذاهای محلی آذربایجانی دویماج جایگاه بسیار ویژه ای دارد و بسیار خوشمزه و خوش طعم است.
دویماج یا دوْیمَج یک نوع عصرانه و صبحانه سنتی آذربایجان شرقی است که بیشتر در فصل تابستان پخته می شود. این غذا از تکههای نان لواش قزوینی، پنیر، سبزی خوردن یا سبزی معطر، پیاز داغ، گردو، کشمش و زرد چوبه تهیه میشود. این غذا به سادگی و سریع آماده می شود و شما می توانید آن را همراه انگو، هندوانه و یا انواع سبزیجات میل کنید.
ماده اصلی این غذا نان لواش قزوینی است که در صورتی که نان لواش خیلی خشک باشد، کمی آن را با آب خیس و سپس با باقی مواد مخلوط می کنند. دویماج یکی از انواع غذاهای محلی آذربایجانی است که بسیار طرفدار دارد.