مجله اینترنتی ناب ترین ها

10 نکته که باید درباره نوشیدن چای بدانید

شنبه, ۲ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۰۵ ق.ظ

اشتباهات خطرناک شما هنگام نوشیدن چای

 

اشتباهی در نوشیدن چای که می توانند چای مفید را به یک معجون خطرناک تبدیل کند 
چای و نوشیدن چای یکی از بهترین و مورد علاقه ترین نوشیدنی ها در سرتاسر جهان می باشد . بسیاری از ما مزایای آنرا می دانیم و در نشست هایمان در مورد آن صحبت می کنیم و می دانیم که یک نوشیدنی منحصر بفردی می باشد . اما با وجود این ویژگی های مثبت ، برخی از کارها و یا عادات اشتباه می توانند چای را از یک نوشیدنی مفید به یک نوشیدنی خطرناک تبدیل کنند که در ادامه این بخش از سلامت نمناک به آنها اشاره خواهیم کرد.

نوشیدن چای

اشتباهاتی هستند که می توانند مضر و خطرناک باشند و آنها عبارتند از : 

 

1- نوشیدن چای همراه با طعم مرکبات
در سال 2013 مجله Toxicology مطالعه ایی را منتشر کرد که 30 نوع مختلف چای را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بودند . در تمام نمونه ها ، دانشمندان مقادیر خطرناکی از سرب و برخی از انواع آلومینیوم ها را یافتند که این فلزات می توانند خطر بیماری های قلبی ، کلیوی و سیستم تولید مثل را مورد خطر قرار دهند .
در سال 2015 مطالعه ایی انجام شد که تفاوت هایی بین چای کیسه ایی و چای های بسته ایی را بدست آوردند . تحقیقات زیاد بین این دونوع مختلف چای نشان داد که چای های کیسه ایی که با مرکبات مزه دار شده اند 10 تا 70 برابر نسبت به چای های بسته بندی حاوی آلومینیوم و سرب و حتی گاها کادمیوم می باشد .

 

2- خرید و نوشیدن چای ارزان
یک مطالعه منتشر شده در سال 2013 چای را نسبت به قیمت های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نتیجه تحقیق آنها نشان داد که چای های ارزان قیمت 3 برابر یا بیشتر می توانند دندان هایمان صدمه بزنند چرا که میزان فلوراید در آنها بسیار زیاد می باشد .
شایان ذکر است که انواع چای گران قیمت دارای فلوراید کمتری هستند و این تنها به دلیل مراحل کاشت و برداشت این چای ها می باشند که با استانداردهای مختلف و قوانین سختگیرانه بهداشت رو آنها کاشت و برداشت می شوند .

 

4- نوشیدن چای بیش از حد داغ
هنری شارپ (Henry Sharpe) که متخصص گوش و حلق و بینی بریتانیایی می باشد بر این باور است که نوشیدن چای داغ می تواند اثرات بدی روی عروق نازوفارنکس داشته باشد. بخار از فنجان موجب گسترش آنها می شود و اغلب می تواندند باعث خونریزی بینی شود. دمای معمولی برای نوشیدن چای باید حدودا 50-60 درجه سانتیگراد باشد . برای رسیدن دمای چای به یک دمای مطلوب ، باید تا 5-7 دقیقه صبر کنید. 
 

 

5- نوشیدن چای پررنگ و خطرات آن برای سلامت بدن
مجله پزشکی The New England ، داستان هایی از چندین بیمار را که تحت تاثیر عادت اشتباه نوشیدن چای پررنگ قرار گرفته بودند را منتشر کرد . قابل توجه است که یکی از آنها یک خانم 47 ساله بود که به مدت 17 سال هر روز چای پررنگ می نوشید و در مدت کوتاهی او تقریبا تمام دندان هایش از دست داد و استخوان هایش شکننده تر شدند .

 

6- نوشیدن چای پس از خوردن غذا و عوارض آن 
مطالعاتی که در سال 2011 در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد نشان داد که چای "آهن" را با غذا متصل می کند و جذب آن را توسط بدن کاهش می دهد . اگر بعد از وعده غذایی چای بنوشید ، می تواند منجر به عواقب ناگواری مانند مشکلاتی در پوست و مو شود . پزشکان می گویند حداقل 20 دقیقه بعد ازغذا چای بنوشید .

 

7- نوشیدن چای قبل از خواب
نوشیدن چای قبل از خواب می تواند ضربان قلب و جریان خون را افزایش دهد و همچنین می تواند منجر به عواملی مانند هیجان زده کردن و پر انرژی کردن مغز و سیستم عصبی نماید . در طول روز و کار نوشیدن چای هیچ مانعی ندارد ولی نوشیدن چای قبل از خواب می تواند باعث بی خوابی شما شود .

 

تاثیرات چای

 

1) تاثیر چای بر دندان

چای برای سلامت دهان و دندان مفید است. بررسی‌های اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیم‌های باکتری‌های دهانی, موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاک‌های دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌شود. البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاک‌ها کمک می‌کند.

چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بررسی‌های دانشمندان ژاپنی نشان داده کودکانی که چای می‌نوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار می‌شوند. ژاپنی‌ها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه کرده‌اند که پایه ساخت آن تانن است.

شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کننده‌هایی است که همراه چای مصرف می‌شود و موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندان‌ها بعد از صرف چای دهان و دندان‌هایتان را با آب بشویید.

 

2) تاثیر چای بر قلب

نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود. چای از ایجاد لخته‌های خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر می‌شود پیشگیری می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سطح چربی خون و فشار خون بعضی مصرف‌کنندگان چای پایین‌تر از دیگران است. دانشمندان روسی پس از اجرای طرح‌های تحقیقاتی گسترده روی بیماران دریافته‌اند که چای، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشارخون دارد.

تحقیقات دیگر نیز آثار مفید چای را در حمایت عروق قلبی تایید می‌کند. در اواخر سال‌های 1960 دانشمندان آزمایشگاه لارونس لیومور در دانشگاه کالیفرنیا میزان تصلب شرایین در شریان‌های قلب حدود 300 نفر از قفقازی‌ها که عادت به خوردن قهوه داشتند و 100 نفر چینی که چای می‌نوشیدند را اندازه گیری کردند. نتایج این مطالعه 14 ساله نشان داد، گروهی که چای می‌نوشیدند یک سوم کمتر از گروهی که قهوه مصرف می‌کردند دچار آسیب‌های قلبی و عروقی شده‌اند.

همچنین چای، مخصوصا چای نه چندان پر رنگ، از تشکیل آتروما (تشکیل پلاک‌های انسداد عروقی) در آئورت جلوگیری می‌کند. نتیجه یک آزمایش که در آن تعدادی خرگوش به عنوان نوشابه چای خورده‌اند، نشان داد که این خرگوش‌هایی که آب ساده خورده،اند کمتر دچار ناراحتی و آسیب آئورت شده،اند. تحقیقات ژاپنی‌ها در سال‌های 1980 نشان می‌دهد که چای، کلسترول و تری گلیسرید خون را کاهش می‌دهد.

 

4) تاثیر چای بر اعصاب

بعضی‌ها چای می‌نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام‌بخش دارد اما بعضی‌ها هم می‌گویند چای شادی‌آور و نشاط‌آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبت‌ها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرام‌بخشی آن بیشتر می‌شود. پس از گذشت 5 دقیقه از دم کشیدن چای، بیشتر کافئین چای خارج می‌شود.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۱۱/۰۲
مجله ناب ترین ها

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی