5 سوپ مغذی برای بیماران کرونایی
اپیدمی ویروس کووید ۱۹ این روزها شرایط سختی را برای همه افراد جهان ایجاد کرده است و برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نکات بهداشتی زیادی را رعایت کنیم. از آنجایی که بسیاری از افراد جامعه، به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند؛ به همین دلیل باید برای پیشگیری و همچنین در دوران نقاهت کرونا یک رژیم غذایی مناسب داشته باشیم غذا برای کرونایی ها از آن جهت اهمیت دارد که تغذیه در دوران نقاهت بیماری کرونا به تسریع بهبودی و کاهش علائم این بیماری کمک میکند و برعکس برخی از مواد غذایی ممکن است سبب وخیم شدن حال بیماران شوند. بنابراین در این مطلب از غفاری دایت میخواهیم شما را با چند نوع مفید غذا برای مریض کرونایی آشنا کنیم؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه سوپ قارچ و مرغ
سوپ قارچ و مرغ یکی از سوپ های بسیار خوشمزه ای است که امروزه اکثر مادران ایرانی علاقه مند به درست کردن آن برای فرزندان خود هستند. این سوپ مخصوصا در فصل های سرد سال دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد و توصیه ما به شما این است که اگر آن را امتحان نکرده اید حتما اقدام به درست کردن آن با دستورالعملی که در ادامه بیان می کنیم کنید.
طرز تهیه سوپ قارچ و مرغ به این شکل است که شما در ابتدا باید مرغ را به خوبی بپزید و گوشت آن را ریش ریش کنید، در ادامه کمی پیاز داغ درست کنید و کمی کره نیز به آن اضافه کنید و قارچ هایی که به صورت ورقه ای برش داده اید را به آن اضافه کنید. بعد از آن که آب قارچ ها گرفته شد شما کمی آرد به روی آن می پاشید و به خوبی ترکیب می کنید و سپس آب مرغ به همراه مرغ های ریش ریش شده را به آن اضافه می کنید و اجازه می دهید تا به خوبی بپزد.
دستور پخت سوپ بلغور
سوپ بلغور می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای فصل های سرد سال باشد و در صورتی که با بیماری هایی مانند سرماخوردگی روبرو هستید می توانید اقدام به درست کردن این سوپ و میل کردن آن کنید. در طرز تهیه سوپ بلغور آمده است که شما نیازمند قارچ، نمک، زردچوبه، بلغور گندم، پیاز، مرغ و سیب زمینی هستید. برای درست کردن این سوپ ابتدا بلغور را خیس کرده و سپس اجازه دهید تا همراه با یک پیاز درسته به خوبی بپزد.
در حین پخت بلغور گوشت مرغ را نیز به آن اضافه کنید و در انتها و زمانی که بلغور نزدیک پخت بود قارچ ها را به همراه سیب زمینی به آن اضافه کنید. شما در همین حین می توانید ادویه های دلخواه خود را نیز به سوپ خود اضافه کنید. این سوپ می تواند یک سوپ فوق العاده خوشمزه برای بیماران باشد.
طرز تهیه سوپ جو
سوپ جو یکی از قدیمی ترین سوپ های ایران و خوشمزه ترین آنها می باشد که امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد و تقریبا در هر خانه ای حداقل یک بار این سوپ را تجربه کرده اند. طرز تهیه سوپ جو به این شکل است که ابتدا جو پرک را به خوبی بشویید و آنها را چندین ساعت خیس کنید. در ادامه مرغ را به خوبی بپزید و آن را ریش ریش کنید و سپس دو پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید و ادویه های خود شامل نمک و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید.
در ادامه کمی قارچ به ترکیب خود اضافه کنید و منتظر بمانید تا قارچ های شما آب بیندازد، بعد از آن که آب آن خشک شد کمی هویج رنده شده به آن اضافه کنید و آب مرغ را به سوپ خود اضافه کنید و مرغ های ریش ریش شده را نیز به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا سوپ شما بپزد. به عنوان سبزی سوپ می توانید از سبزی های جعفری و گشنیز تازه و یا خشک نیز استفاده کنید.
دستور پخت سوپ دال عدس
اگر شما هم علاقه مند به درست کردن سوپ دال عدس هستید ما در این بخش قصد داریم به طور کامل طرز تهیه سوپ دال عدس را برای شما بیان کنیم. برای درست کردن این سوپ دال عدس را حداقل یک ساعت خیس کنید، پیاز و سیر را با کمی روغن تفت دهید و دال عدس خیس شده را به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
در ادامه به ترتیب سیب زمینی های نگینی خرد شده، گوجه فرنگی یا پوره گوجه، آب و یا عصاره مرغ را به سوپ خود اضافه کنید و منتظر بمانید تا به خوبی بپزد. در ادامه اگر دوست دارید می توانید کمی آب لیمو و کره نیز به این سوپ اضافه کنید.
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی بسیار ساده است و اگر شما هم آن را به خوبی بیاموزید می توانید به راحتی هرچه تمام اقدام به درست کردن این سوپ خوشمزه کنید. تکنیک هایی در طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی وجود دارد که بدون شک با یادگیری آنها می توانید بهترین سوپ گوجه فرنگی خود را درست کنید. برای درست کردن این سوپ ابتدا گوجه ها را در آب جوش بیندازید تا پوست آنها به راحتی جدا شود و بعد از خنک شدن آنها را با همزن برقی به پوره تبدیل کنید. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه کمی کره تفت دهید و سپس به آن آرد اضافه کنید و آنها را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
در گام بعدی رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و در مرحله آخر نیز ادویه ها شامل نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه پوره گوجه ای که از قبل آماده کرده اید و آب گوشت و آب به مخلوط اضافه کنید و بر روی شعله قرار داده و منتظر بمانید تا سوپ گوجه خوشمزه شما آماده شود.
کلیات تغذیه بیماران کرونایی
یکی از شایعترین مشکلات و عوارض بیماری کرونا از دست دادن حس بویایی و چشایی و کم اشتهایی در مبتلایان به کرونا است. این موضوع در کنار نیاز ِ بیشتر به دریافت پروتئینها، ویتامینها و مواد مغذی در بیماران کرونایی تبدیل به چالشی جدی میشود.
به همین دلیل بهتر است سراغ غذاهای پوره شده و نرم که غنی از پروتئین و ریزمغذیهای لازم هستند برویم و از غذاهای سفت، چرب و پروسس شده دوری کنیم.
در ادامه لیستی از نکات مهم برای بیماران کرونایی را میخوانیم:
بهتر است از غذاهایی که امکان خام بودن آنها میرود کمتر استفاده کنیم؛مثلا استیک و کبابها.
به وعده صبحانه بیشتر از همیشه توجه کنیم، وجود پروتئینها در صبحانه نقش بسیار مهمی در تامین پروتئین روزانه را دارد، مثلا خوردن تخممرغ پخته یا تکههای فیله از قبل پخته شده و عدسی نیز میتواند انتخاب بسیار خوبی باشد.
حتما خوردن ماهی و غذاهای دریایی را در رژیم بیمار کرونایی فراموش نکنیم.
از گروه لبنیات به طور متنوع استفاده کنیم و ترجیحا از نوع کمچرب و یا پروبیوتیک استفاده کنیم.
معجزه خوردن مایعات را فراموش نکنیم! حتما شما هم شنیدهاید خوردن مایعات تاثیر بسزایی در تسریع درمان بیماران کرونایی دارد؛ آبمیوههای تازه و خانگی، انواع دمنوشها، چای کمرنگ، شیر گرم و البته نوشیدن آب زیاد.
سسها، ادویه زیاد، غذاهای محرک مثل فلفل، غذاهای سرد مثل سالادها و سالاد اولویه را حذف کنیم.
برای استفاده از سبزیجات بهتر است از نوع غیر خام و بخارپز آن مثل هویج، شلغم،کلم بروکلی، لبو، گل کلم و غیره استفاده کنیم.
و در پایان استفاده از انواع سوپهای مقوی که حداقل سه گروه غذایی اصلی مثل پروتئین، املاح معدنی، ویتامینها، کربوهیدارت و .. را شامل میشود را به عنوان مهمترین وعده غذایی بیمار کرونایی در نظر بگیریم.